15. toukokuuta 2013

Juhlavaatetta pikkupojalle

Huomenna juhlitaan meidän Riston isopappan (Risto hänkin) 75-v juhlia ja juhlavaatteiden ompeluhan ei jäänyt taaskaan viimetippaan :) Tosin ei nämä mitkään viralliset juhlat ole joten pukeutumisenkaan kanssa ei varmaan ole niin tiukkaa mutta kivahan se on kun on pikkumiehelläkin vähän juhlavammat vaatteet päällä.
 Kauluspaita pojalle syntyi isin vanhasta kauluspaidasta. Olin käyttävinäni kaavoja Ottobre 6/12-lehden lenni-kauluspaidasta mutta aika kovasti paita tehdessä muuttui. Kaava on muuten tosi lyhyt, otin leveyden koosta 92cm ja pituuden koosta 98 mutta aika naftisti on silti paidalla mittaa. Käytin leikatessa suoraan hyväksi vanhan kauluspaidan nappilistoja joten jouduin tekemään vain yhden napinläven tuohon kauluksen kohdalle, muut tulivat valmiina. Lisäksi jouduin tekemään paidasta lyhythihaisen kun se alkuperäinenkin paita oli lyhtythihainen joten kangasta ei mitenkään olisi riittänyt pitkiin hihoihin.

Superhelppoon kravattiin löytyy tulostettava kaava sekä kuvallinen ompeluohje täältä . Näitä voisi tehdä kesän juhlia ajatellen muutaman eri kuoseilla. Tähän kirjoin Pfaff ambitionistani löytyvillä aakkosilla vielä pojan nimen alareunaan koristeeksi.

Ja huom, jättäkää huomiotta nuo keltaiset vakosamettihousut. Ne eivät kuulu tähän settiin vaan työn alla on vielä farkkukankaiset housut mutta piti päästä fiilistelemään ja kuvaamaan jo tuota paitaa ja krakaa kun sain ne jo valmiiksi. Lisäksi nyt on niin upea ilma että me taidetaan lähteä vähäksi aikaa vielä pihalle ja ompeluhommat jatkukoon sitten illalla :)

Ei kommentteja: