6. joulukuuta 2013

Kohti joulua

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Eilen tuli leivottua sekä ruisleipää että karjalanpiirakoita ja ovathan ne aika suomalaista ruokaa joten itsenäisyyspäivän toivotukset tuli sitten hoidettua leipomuksista otetuilla kuvilla. Ja karjalanpiirakat katosivat jo parempiin suihin joten pitää tehdä vielä lähempänä joulua isompi satsi. Ruisleipää meillä tehdään ehkä kerran viikossa ja muuta leipää ei ollakaan pahemmin syksyn aikana syöty. Olen päässyt ruisjuureni kanssa kerrankin siihen pisteeseen että leivät nousevat ilman hiivaa joten näiden leipien ainesosaluettelo on varsin lyhyt: ruisjauho, vesi, suola, sokeri. Simppeliä ja hyvää.



 Muistin tuossa kuvia selatessani että olen ihan unohtunut laittaa tänne kuvan Riston joulukalenterista joten tässä pikaisesti räpsäisty kuva. Joka päivä tuohon kuuseen tulee siis uusi ripustettava koriste jotka siis laitetaan roikkumaan noista napeista. Idean kalenteriin sain Kaksin kaunihimpi-blogin kalenterista viime vuonna. Koristeen lisäksi kalenterista on löytynyt mm. tarroja, uusi hammasharja ja pikkuauto. Koitan välttää turhan pikkukrääsän antamista ja onneksi meillä poika on onnellinen ihan vaan jo tuosta uudesta hammasharjastakin :) Harmillisesti Riston tuoli on tuossa kuvassa vähän kalenterin edessä mutta eiköhän tuostakin saa selvän kalenterin ideasta.



Omasta ihanasta joulukalenterista paljastui tänään kivoja papereita ja ohje tähden tekemiseen joten pitihän sitä tässä iltasella hieman vielä askarrella :) Toistaiseksi tähdet saavat roikkua olohuoneen verhosta kun en lopullista sijoituspaikkaa ole vielä päättänyt. Tuo oma kalenterini on meidän alueen ompeluryhmän kautta joulukalenterivaihdossa saatu ja on kyllä ollut ihan nappiosumia kaikkien päivien yllätykset tähän mennessä joten kiitos jo etukäteen salaiselle kalenteritontulleni. Jännityksellä saa taas odottaa että mitä huomisen luukusta paljastuukaan :)



Joulu lähestyy kovaa kyytiä ja ompelukset ovat sen verran joululahjapainotteisia että niitä ei passaa julkaista ennen aattoa joten blogi saattaa viettää (normaalia) hiljaiseloa loppuvuoden ajan. Joitan vauvanvaatteita pitäisi vielä uudelle tulokkaalle ommella mutta muuten koitetaan pikkuhiljaa keskittyä sekä joulun että vauvan odotteluun, laskettuun aikaankaan kun ei ole enää kuin reilu kuukausi.

Ei kommentteja: