17. lokakuuta 2013

Ihan pieniä juttuja

Noniin, olisikohan aika viimeinkin katkaista tämä blogihiljaisuus. Syyn ehkä arvaatte tämän postauksen perusteella :)

Eli alkuvuodesta meille odotellaan syntyväksi toista lasta ja tässä muutama pienen pieni vaate jotka olen ommellut jo odottelemaan käyttäjäänsä.


Kaava sekä puolipotkareihin että kietaisubodyyn löytyy Suuresta käsityölehdestä 4/2006. Tosin muokkasin hieman bodyn kaavaa hihanteiden osalta ja lisäsin kestovaippavaraa. Näiden tekemiseen jäi ihan jo koukkuun mutta piti siirtyä varalta seuraaviin kokoihin kun näiden käyttöikä saattaa jäädä ihan olemattomaksi mikäli tämä toinen lapsi on samaa kokoluokkaa kuin isoveljensä oli syntyessään (3970g ja 51cm). Nämä vaatteet ovat kokoa 50cm

Ja samoilla kaavoilla tein pari päivää sitten syntyneelle kummitytölle tällaisen setin:
(kestovaippaan käytin nettinöttösen kaavaa aika reilusti muokkailtuna)


Ommeltuna on lisäksi pojalle reilu pino kalsareita kaikenlaisista jämätilkuista, samoin paitavarasto piti uusia kokonaan kun edelliset jäivät kummasti kesän aikana pieniksi :) Näistä ei kuitenkaan ole olemassa kuvia kun menivät heti suoraan käyttöön. Jatkossa ompelukset taitavat kuitenkin pääosin keskittyä joko näihin pikkuvaatteisiin tai sitten joulujuttuihin joita on jo pikkuhiljaa valmistunutkin.

3 kommenttia:

Nunnukanuu kirjoitti...

Kuulinkin jo useasta eri lähteestä että oot ommellut bodeja, upeita! Itse ompelin yhden "harjoittelukappaleen", mutta leikkasin reunakaitaleet väärään suuntaan ja sehän ei jousta sitten yhtään...:D

omppuli kirjoitti...

Pienissä bodyissa olen todennut että kaikkein parasta tuohon reunojen kanttaamiseen on interlock-trikoo. Resori alkaa helposti kiristämään reunaa liikaa, tai ainakin minulla kävi näin vaikka kuinka koitin taiteilla sen kanssa. Interlock sen sijaan ei kiristä ollenkaan, jatkossa kanttaan kaikki vauvanvaatteet kyllä sillä :)

glenni kirjoitti...

mikä ihana värisuora!