4. marraskuuta 2013

Näperrystä tilkuista

Ostin tässä jo jokin aika sitten Lidlistä sellaisen neljä pientä taulupohjaa sisältävän paketin kun kerran halvalla sai. Ajatuksena oli  silloin tehdä niistä jonkinlainen kollaasi seinälle ehkäpä yhdessä pojan kanssa askarrellen/maalaten. No, tänään tilkkukoppaa penkoessa silmään sattui joskus esiliinana palveleen retrokankaan viimeiset rippeet. Upeat värit ja kaunis kukkakuvio saivat ajatuksen juoksemaan ja yhtäkkiä iski idea käyttää näitä pieniä kankaanpaloja taulun koristeena.

Mietin pitkään sopivaa lausetta jonka haluaisin seinällä jatkossa nähdä. Netissä suuri osa kivoista lauseista ja aforismeista on englanniksi mutta halusin jotain ihan vaan suomeksi ja tällaiseen päädyin sitten loppujen lopuksi. Varmaan joku vakaamman käden omaava olisi maalannut tekstin suoraan taulupohjaan mutta koska en luota omaan käsialaani tarpeeksi tulostin lauseen kivan näköisellä fontilla ja leikoin sitten ääriviivoja pitkin irti. Varoituksen sanana todettakoon että kesken tällaisen pikkutarkan räpöstyksen ei todellakaan kannata alkaa aivastella! Yhdet ä:n pisteet meinasivat joutua ihan täysin hukkaan aivastelun seurauksena...


Leikkaa-liimaa-askartele -tuokioni seurauksena syntyi pieni ja yksinkertainen mutta ihan minun näköiseni taulu. Kolme tyhjää taulupohjaa odottelee vielä uusia ideoita ja inspiraatiota mutta ainakin tähän ensimmäiseen osaan olen toistaiseksi tyytyväinen. Saapa nähdä että mistä tämä löytää sen oman paikkansa, meillä kun on toistaiseksi aika tyhjät seinät. Ja ehkä niiden muiden taulujen koristeluun pääsee osallistumaan myös tuo meidän 2,5-v innokas taiteilijakin :)


Niin ja se alkuperäinen syy siihen miksi olin penkomassa puuvillakankaiden tilkkupussia on se että ajatuksena on ollut jo kauan tehdä pojalle leikkeihin hernepusseja mutta toteutus on venynyt ja venynyt. Tänään aamusella blogeja selatessani päädyin hupsistarallaan kautta hääräämön blogin hernepussiohjeeseen ja päätin sitten ottaa härkää sarvista ja surautin heti kerralla useamman hernepussin valmiiksi asti. Näitä oli hurjan nopea ja helppo tehdä ja poika oli riemuissaan kun kerrankin on jotain mitä saa ihan luvan kanssa heitellä, ja pääsipä näköjään yksi hernepusseista ihan unikaveriksi päikkäreillekin :)


Tein pusseja kolmessa eri koossa ihan sen mukaan millaisia tilkkuja laatikon uumenista osui käteen. Täytteenä osassa on herneitä ja osassa pitkäjyväistä riisiä. Seuraavaksi voisi sitten testata jonkun muunkin mallisia hernepusseja mutta niistä juttua sitten kunhan suunnitelmat pääsevät toteuttamisasteelle.


Ei kommentteja: