4. marraskuuta 2013

Vaatetta koossa 56cm ja kestovaippoja koossa nb

Nämä pikkuvaatteet on tullut ommeltua jo viime kuun aikana mutta pääsevät esille tänne blogiin vähän viiveellä.


Puolipotkarien kaava löytyy lehdestä Suuri käsityö 4/2006, kietaisubodyn kaava löytyy myös samasta lehdestä (näihin olen kuitenkin muokannut kädentietä ja lisännyt kestovaippavaraa). Potkuhousujen kaavana on Crawler mutta en nyt muista että mistä Ottobresta se kaava löytyykään. Lisäksi osa bodyista on yhdistelmä kaavoja kisuliini ja happy squirrel lisättynä kestovaippavaralla.


Lisäksi on valmistunut reilu pino kestovaippoja meidän masuvauvalle. Näissä on pohjalla nettinöttösen kaava koossa nb mutta olen muokannut kaavaa jonkun verran. Materiaalina näissä on joustofrotee, vaippohin on lisäksi ommeltu tiiman muotoinen kiinteä imu jossa on kolme kerrosta (materiaalit vaihtelevat). Kuvasta puuttuu lisäimut joita ompelin varalta jos vauva sattuukin olemaan kova pissaamaan. Niissä lisäimuissa on kaksi kerrosta vanhaa ohutta froteepyyhettä ja päällä vielä coolmax.


Merinovillasta valmistui kokeeksi parit vaippavillahousut jotka pääsevät testiin sitten tammikuulla. Ommeltuja vaippahousuja meillä ei olekaan ennen ollut. Näissä on 2-3 kerrosta merinovillaa joten luulisi näidenkin nyt edes päiväkäytössä toimivan. Kaavana pidempilahkeisissa on kestovaippainfon kaava ja lyhytlahkeiset on tehty Ottobren sivuilta löytyvällä ilmaisella pikkuhousukaavalla koossa 62cm. Tosin molempia kaavoja muokkailin hieman mieleisekseni. Eiköhän me näillä vaipoilla ja lisäksi harsoilla päästä ainakin alkuun näissä vaippahommissa :)


Ei kommentteja: