9. marraskuuta 2013

Isänpäivälahjoja vol. 2

Tänään saatiin meidän isänpäiväjutut valmiiksi. Omalle isälleni en keksinyt mitään järkevää tavaralahjaa joten päädyin tekemään kinkkuvoileipäkakun. Tuolla se odottaa jääkaapissa että koristelen sen sitten aamulla.


Vaareille ja papalle tehtiin yhteistyössä kortit niin että Riston jo aiemmin sormiväreillä maalaamista papereista leikattiin kädenkuvat ja liimattiin yhdessä taustapahville. Tuo runo löytyi netistä googlettamalla ja oli mielestäni juuri sopiva näihin kortteihin. Alunperin ajatuksissa oli tehdä vähän toisenlaiset kortit mutta olin jemmannut meidän sormivärit liian hyvään piiloon joten piti kehittää tällainen varasuunnitelma. Ja jos kuvasta ei saa selvää niin tekstinä on: "pieneen sydämeen ei paljoa mahdu mutta vaarille/papalle siellä on aina tilaa".Viime vuonna toinen vaari ja pappa sekä isopappa saivat jo tällä periaatteella koristellut mukit joten tänä vuonna on sitten sen toisen vaarin vuoro. Mukiin on ensin liimattu kontaktimuovista leikattu sydän, sen jälkeen Risto sai koristella mukin posliinille tarkoitetuilla tusseilla. Tussien jäljen hieman kuivuttua irrotin kontaktimuovisydämen ja lisäsin tuon vaari-tekstin sekä mukin toiselle puolelle onnentoivotukset.


Valmis muki laitetaan kylmään uuniin, sen jälkeen uuni 160 asteeseen ja annetaan mukin olla kuumassa uunissa 10 minuuttia jonka jälkeen uunin luukku avataan ja mukin annetaan jäähtyä uunissa. Tämän polton jälkeen muki on pesunkestävä. Itse olen ostanut posliinille tarkoitetut tussini Kärkkäiseltä, hintaa näillä taitaa olla viiden euron pintaan kappaleelta.

Ja tämän askartelutuokion aikana Risto päätti myös opetella leikkaamaan saksilla ja hienostihan se sujuikin. Tätä taitoa on koitettu joskus kesällä harjoitella mutta silloin siitä ei vielä tullut mitään. Nyt aika oli ihan selvästi kypsä sillä leikkaaminen sujui hienosti alusta alkaen. Yksi mainoslehden sivu tulikin silputtua melko tarkasti ja pieni mies on hyvin iloinen että osaa nyt "meekata" saksilla :)1 kommentti:

Ida kirjoitti...

Hieno banneri blogillasi. Toi pupukuva on söpö :)